لوکس و دستیافتنی

طب سنتی و گیاهان دارویی۳

11483

طب سنتی و گیاهان دارویی

در ادامه مباحث طب سنتی به معرفی چند گیاه دارویی دیگر میپردازیم:

 

عناب:

عناب خماری و تاری چشم را از بین می برد و دل را جلا می دهد. عناب میوه ایست خوراکی به رنگ قرمز با پوست شفاف به اندازه یک سنجد که طعم شیرین و لعابی دارد. درخت عناب به ارتفاع ۲ تا۸ متر و ساقه های خاردار(بعضی بی خار) و در نواحی کوهستانی، خراسان، بلوچستان، کرمان، بندر عباس ، گرگان و گیلان می روید.
طبیعت نزدیک به سرد دارد و خشک آن بهتر است.
برای تنگی نفس، خشونت سینه، درد کلیه و مثانه خوب است. و نیز باعث رقیق شدن خون و تصفیه آن و بهبود عملکرد کبد می گردد.
عناب کوبیده با عسل جهت بهبود کهیر و خارش موثر است.

قهوه:

قهوه دانه ایست درختی به ارتفاع ۶ متر که درخت آن در گرمای ۲۰ درجه پرورش داده می شود. بر دو نوع است: قهوه سبز و قهوه بو داده.
قهوه بو داده را به صورت دم کرده به کار می برند.
خواص درمانی: نشاط باطنی، باریک بینی، سرعت انتقال، ایجاد بی خوابی.
قهوه در بعضی افراد حساسیت ایجاد می کند و خوردن آن برای رفع سردرد، بعد از غذا موثر است.
مهم: اشخاص عصبی زیاد نباید استفاده کنند. باعث تپش قلب، بی خوابی، بی اشتهایی و سوء هاضمه می گردد.

کوکا(کولاها):

کولاها درختانی هستند که هیچ یک از آنها در ایران نیست. در افریقا وجود دارند. دانه این گیاهان به نام دانه کولا یکی از مهم ترین محصولات تجاری آفریقاست. دانه آن را می جوند.
خواص درمانی: نیرو دهنده، مقوی قلب، قابض. جویدن دانه کولا دستگاه اعصاب و هاضمه را تقویت نموده و خستگی را برطرف کرده و مدر می باشد. نیروی کار را زیاد کرده و از خواب جلوگیری می نماید.
مهم: مصرف زیاد ان باعث مشکل قلبی و مرگ می شود.

برگرفته از کتاب “طب سنتی داروهای معمول، معروف و نسخه های معروف در عطاری های ایران” نوشته رضا عقیقی

بدون دیدگاه

Leave a reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*