لوکس و دستیافتنی

طب سنتی و گیاهان دارویی۲

22069G

طب سنتی و گیاهان دارویی۲

دارچین:

پوسته شاخه درخت هندی است شبیه به درخت انار و برگ آن مانند برگ گردو. پوست به نام دارچین معروف است به رنگ مایل به قهوه ای خوشبو با طعم شیرین مایل به تلخی اثر آن تا ۱۵ سال باقی می ماند و طبیعت گرم دارد.
برای معطر کردن خوراکی ها و چاشنی ۱۰ تا ۲۵ گرم از گرد آن به صورت دم کرده سوزش ادرار را برطرف می کند. بادشکن، فرح بخش، مقوی بینایی بوده و برای وحشت، اضطراب، وسواس و جنون مفید است. خیس کرده آن پرش پلک چشم را می برد. برای عضو رعشه دار اگر آن را بمالند مفید است. لکه های پوستی و کک و مک را از بین می برد. درد دندان پوسیده را تسکین می دهد. مالیدن روغن دارچین جهت رعشه خوب است.

زنجبیل:

زنجبیل ساقه زیر زمینی(ریزوم) ناهموار و منشعبی از یک گیاه چند ساله در چین- مکزیک و شرق هندوستان است. قسمت مورد استفاده آن در طب سنتی قسمتی است که از زمین خارج می کنند و شسته و برای فروش آماده می سازند.
در بازار به دو رنگ عرضه می شود: خاکستری و سفید با اسانس کمتر. زنجبیل بوی قوی، معطر و مطبوع دارد. طعمش گرم،‌نافذ و سوزاننده است. طبیعت گرم دارد.
خواص: تقویت میل جنسی، بادشکن،‌تقویت معده، ملین. به صورت ضماد برای دررفتگی و جا انداختن و نیز فلج موثر است.

برگرفته از کتاب “طب سنتی داروهای معمول، معروف و نسخه های معروف در عطاری های ایران” نوشته رضا عقیقی

بدون دیدگاه

Leave a reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*